Jake White, antrenorul care a condus Africa de Sud spre titlul mondial, si-a anuntat plecarea din functie, acuzind federatia locala de rugby ca nu i-a dat nicio sansa sa isi negocieze optiunea de prelungire a contractului.

"Domnul White pozeaza in martir: stia foarte bine ca am inceput o selectie a posibililor antrenori, inca dinaintea Cupei Mondiale!", a fost raspunsul oficialilor sud-africani.

White admite existenta acestei selectii, insa precizeaza: "In contractul meu nu scrie ca trebuie sa imi anunt candidatura pentru un alt mandat. Asta se regleaza intr-o discutie anuala. Pe care federatia nu mi-a oferit-o, iar asta m-a dezamagit", a replicat antrenorul Jake White.

Plecarea lui White din functie nu este suta la suta o surpriza - nu si-a manifestat dorinta de a continua nici inaintea Cupei Mondiale, nici in timpul competitiei. La sosirea triumfala dupa cistigarea trofeului, au aparut primele semne ca Jake White si-a cam schimbat sentimentele.

El a primit un sprijin neasteptat din partea unor oameni care nu l-au simpatizat extraordinar, cum ar fi presedintele Africii de Sud, care a spus: "Este putin ciudat sa continuam fara omul care a cistigat cel mai mare trofeu al nostru".

Jake White are oferte sa antreneze in Anglia si Franta, sustine presa internationala.