Trei indivizi mascati au incercat sa fure, in noapte de joi spre vineri, un bancomat dintr-un sediu al bancii OTP din Sectorul 1 al Capitalei, insa tentativa lor a esuat dupa ce n-au reusit sa desprinda din pardoseala sistemul de prindere, informeaza NewsIn.

Tentativa de furt a venit la doar o zi dupa ce cinci hoti au furat un bancomat in care se aflau 80.000 de lei din sediul unei reprezentante bancare din Sectorul 6 din Bucuresti.

Potrivit politiei, tentativa de furt din noaptea de joi spre vineri s-a produs in jurul orei 4.45, cand trei barbati mascati au incercat sa smulga bancomatul din pardoseala, insa au renuntat dupa ce n-au resuit sa desprinda sistemele de prindere ale aparatului.

Alarma bancii a alertat simultan politia si societatea de paza cu care reprezentanta bancara are contract.

Politia Capitalei a decis vineri sa efectueze controale la toate unitatile bancare pentru a verifica daca respecta prevederile legale si masurile de protectie necesare, urmarind modul in care bancile isi asigura paza, transporta valori, dar si felul in care sunt asigurate bancomatele stradale, precizeaza NewsIn.

Ultimul control de acest gen a fost efectuat in perioada aprilie-iunie 2007 si a atras sanctionarea a 26 de directori de banci si a 63 de firme de paza, din cauza ca nu au respectat prevederile legale pe acest segment.

Citeste si:

Cinci hoti au furat un bancomat dintr-o banca din Bucuresti