Andrei Alexandru, purtatorul de cuvint al presedintelui Senatului Nicolae Vacaroiu, a primit decizie de politie politica in urma votului din Colegiul CNSAS. Potrivit unor surse din institutie, Andrei Alexandru are dosar de retea si a fost chemat de mai multe ori la audieri pentru a

lamuri anumite aspecte din dosar.

Hotarirea CNSAS va fi redactata in zilele urmatoare. Dupa primirea deciziei, Andrei Alexandru are la dispozitie 15 zile pentru a face contestatie.

Contactat de HotNews.ro, Andrei Alexandru a refuzat sa comenteze informatia, spunind ca „ati gresit numarul”.

Andrei Alexandru este consilier, cu rang de secretar de stat, si purtator de cuvint al presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, plus membru in Consiliul de Administratie la Societatea Romana de Radio. Anterior, in perioada septembrie 1997- decembrie 2000, a fost consilier al lui Ion Iliescu, iar intre 1993 si 1997 a lucrat ca expert guvernamental la Departamentul Informatiilor Publice.

Apropiat al lui Ion Iliescu, pentru care a facut campanie in 1992, Andrei Alexandru a fost ziarist la „Adevarul” unde a scris articole inflamate pentru sustinerea fostului presedinte. Pina in revolutie a fost matematician-informatician la Fabrica de Confectii si Tricotaje Bucuresti si la Institutul de tehnica de calcul.

Reactii:

Serban Nicolae, senator PSD a declarat pentru HotNews ca "daca primeste verdict de politie politica asta nu insemana ca trebuie exclus din partid ca in cazul lui Mona Musca. In primul rand decizia CNSAS poate fi contestata in instanta abia atunci. Dupa pronuntarea instantei si in functie de decizie se poate pune problema unei eventuale sanctiuni.

Toata lumea stie ca verdictele CNSAS-ului nu sunt litera de lege. Sa urmeze un proces si vom vedea dupa aceea".