Bulgaria are o rata de penetrare a internetului de 33,8%, in crestere cu peste 5 procente fata de 2006, anunta Sofiaecho, citata de Newsin. In anul 2000, internetul avea o rata de penetrare de 5,4%.

Reprezentantul Asociatiei Bulgare de Tehnologia Informatiei (BAIT), Boian Boicev, a declarat ca acest procent este inca mic, dar ca diferitele segmente de utilizatori ai internetului vor continua sa creasca, urmarind tendinta globala.

Anul trecut, piata bulgara de furnizare de internet a crescut cu 26%, ajungand la 72,7 milioane de euro. Tot anul trecut, piata de telecomunicatii din Bulgaria s-a majorat cu un procent de peste 10 %, ajungand la 1,55 miliarde de euro, din aceasta categorie facand parte telefonia fixa si mobila, accesul la internet, cablul tv si transferul de date.

In Romania, rata de utilizare a internetului in randul populatiei era de 28% in 2006. In luna octombrie a acestui an insa, rata de utilizare a atins un procent de aproximativ 33%, numarul utilizatorilor de internet depasind 7 milioane, potrivit Trafic.ro.