Politia catalana informeaza ca au fost arestati miercuri, in Calella, provincia Barcelona, cinci romani acuzati de savarsirea delictelor de asociere ilicita, sechestru de persoane, falsificare de acte si incurajarea prostitutiei.

Totul a inceput prin retinerea a doua romance care furau intr-un supermarket din localitatea Terrassa, in apropierea Barcelonei. Femeile, care mai fusesera retinute de Politie, tot pentru furt, au declarat ca actionau sub conducerea unui grup organizat de romani. Femeile furau de frica, din cauza amenintarilor directe asupra familiei ramase in Romania.

Mai mult, una dintre femei a marturisit ca pe fiica ei de 16 ani o tineau sechestrata intr-un apartament din localitatea Calella cu scopul de a o introduce in lumea prostitutiei. Conform declaratiei sale, responsabilii acestui grup au incercat sa falsifice pasaportul minorei, declarind-o majora pentru a evita eventualele probleme ce ar fi putut rezulta din practicarea prostitutiei.

Politia catalana a perchezitionat apartamentul celor retinuti. Conform asteptarilor au gasit-o pe minora, o poseta protejata cu folie de aluminiu pentru a evita alarmele din supermarketuri, un caiet cu mai multe date ale spatiilor comerciale unde urmau sa se savarseasca furturi, precum si produse cosmetice si bauturi alcoolice.

integral in Adevarul