Problema privind cota de participatiune a Romaniei la Combinatul de imbogatire a minereurilor acide de la Krivoi Rog va fi rezolvata dupa ce grupul de lucru isi va incheia activitatea de evaluare a contributiei patrimoniale a Romaniei la acest proiect, a declarat ministrul pentru politica industriala al Ucrainei, Anatoli Golovko.

Potrivit spuselor sale, preluate de publicatia electronica RBC-Ukraina, in cadrul vizitei la Bucuresti din 30-31 octombrie, delegatia ucraineana a convenit cu partea romana crearea acestui grup de lucru. Dupa ce grupul isi va termina munca, va fi adoptata o hotarare vizand modul de restituire catre Romania a cotei de participatiune la Combinat.

Oficialul de la Kiev a adaugat ca partea romana a propus ca activitatea de evaluare sa fie inchieata pana in martie 2008, termen considerat insa nereal de partea ucraineana.

Problema combinatului de la Krivoi Rog va fi analizata la urmatoarea reuniune a Consiliului de securitate si aparare a Ucrainei, care urmeaza sa puna la punct o noua strategie de actiune pe aceasta problema. Documentul va fi, ulterior, supus examinarii comisiei trilaterale interstatale dintre Ucraina, Romania si Slovacia.