Parchetul din Roma a cerut judecarea imediata a lui Nicolae Romulus Mailat, acuzat de agresarea italiencei Giovanna Reggiani - transmite cotidianul La Repubblica.

Procurorii Italo Ormanni si Maria Bice Barborini, care ancheteaza acest caz, au cerut aplicarea unei proceduri juridice alternative si asteapta ultimele rezultate ale examinarilor tehnice si analizelor de laborator, care vor fi disponibile in urmatoarele zile.

Publicatia italiana il citeaza pe primarul Romei, Walter Veltroni, care face apel la "intelegere" din partea Bucurestiului in ceea ce priveste problemele de securitate si imigrare. In acelasi timp, Veltroni a dat asigurari ca Italia va face tot posibilul pentru a impiedica xenofobia.

Primo Canale relateaza ca o miscare politica italiana de extrema dreapta - Forza Nuova, a avertizat ca va lua masuri drastice daca autoritatile din Genova nu vor evacua taberele de romi in zece zile.

Aceasta miscare a anuntat ca este autorizata sa foloseasca metode ce depasesc simplele proteste, in cazul in care avertismentele nu sunt luate in seama.

Cotidianul Il Giornale noteaza ca in localitatea Torvaianica au sosit duminica dimineata 25 de carute cu romi evacuati din tabara Tor di Quinto, unde a fost agresata Giovanna Regianni. Taberele de romi, in special cele din Roma, au fost evacuate, iar primarii localitatilor din imprejurimi se tem insa de un aflux de imigranti.

Corriere dela Sera a dat publicitatii un sondaj potrivit caruia Saizeci si unu la suta din cetatenii italieni declara ca romii le sunt "foarte antipatici", cu toate ca peste jumatate dintre ei recunosc ca stiu destul de putine lucruri despre acestia.

Potrivit publicatiei, costul unei repatrieri, potrivit legislatiei in vigoare, poate ajunge pana la 4.000 de euro.