Situatie tensionata in Pakistan. Presedintele Pervez Musharraf, a decretat, sambata, starea de urgenta in tara, a anuntat televiziunea de stat de la Islamabad, informatia fiind confirmata de un consilier prezidential, relateaza AFP.

Curtea Suprema de la Islamabad a ordonat suspendarea starii de urgenta, insa Guvernul a respins acesta cerere. De altfel, guvernul pakistanez a numit un nou presedinte al Curtii Supreme.

Unul dintre primele efecte ale instituirii starii de urgenta este suspendarea constitutiei pakistaneze, insa autoritatile de la Islamabad au precizat ca Guvernul, Parlamentul federal si adunarile provinciale isi vor continua activitatea.

Forte de politie si unitati paramilitare pakistaneze au inconjurat sediul Curtii Supreme de la Islamabad, la scurt timp dupa ce presedintele Pervez Musharraf a decretat starea de urgenta.

Doua camioane transportand militari inarmati din cadrul fortelor paramilitare subordonate Ministerului de Interne, precum si cateva zeci de politisti, au inconjurat sediul instantei supreme.

Emisia posturilor private de televiziune din Pakistan a fost intrerupta brusc, sambata, intr-un moment in care in presa de la Islamabad a vehiculat tot mai insistent zvonul ca presedintele Pervez Musharraf ar urma sa instituie starea de urgenta.

La Islamabad circula de mai mult timp informatii privind posibilitatea instaurarii starii de urgenta, in cazul in care Curtea Suprema nu va valida candidatura lui Musharraf la alegerile prezidentiale desfasurate la data de 6 octombrie.

Cea mai inalta instanta pakistaneza urmeaza sa se pronunte, la 12 noiembrie, in privinta legalitatii realegerii lui Musharraf, al carui actual mandat expira la 15 noiembrie.