Lazio - Fiorentina 0-1. Scena mizerabila pe "Stadio Olimpico" din Roma - in minutul 67, cind a fost trimis in teren de antrenorul Prandelli, atacantul roman Adrian Mutu a fost insultat, injurat si facut "tigan" de catre suporterii lui Lazio. In teren, echipa lui Mutu si-a vazut de treaba si a cistigat (gol Pazzini), urcind pe locul secund.

"Gazzetta dello Sport" noteaza incidentul, descriindu-l: "ultima idiotenie a escaladarii xenofobiei ce a lovit Roma".

Fanii lui Lazio sunt cunoscuti peste tot pentru manifestarile dure si pentru iesirile rasiste: nu mai departe de luna august, cind s-a jucat meciul Lazio - Dinamo in preliminariile Champions League, fundasul dreapta al bucurestenilor George Blay a fost luat "in primire" inca de la incalzire...

I s-a mai intimplat...

Nu este pentru prima oara cind Mutu are asemenea probleme in Italia: in martie, dupa ce a inscris un gol pe terenul lui Palermo, presedintele gruparii siciliene Maurizion Zamparini l-a facut pe Mutu "tiganus care face smecherii pentru a supravietui".

Ulterior, Zamparini a explicat ca nu a vrut sa il atace pe roman, ci s-a referit doar la originile jucatorului care vine dintr-o tara obisnuita sa se descurce prin mici smecherii in vremuri grele precum comunismul (?!!).

Rezultate Italia, etapa a 11-a

Lazio - Fiorentina 0-1

Milan - Torino 0-0

Duminica:

Cagliari - Sampdoria 0-3

Empoli - Roma 2-2

Parma - Siena 2-2

Catania - Atalanta 1-2

Napoli - Reggina 1-1

Genoa - Palermo 3-3

Livorno - Udinese 0-0

Juventus - Internazionale 1-1