Trei persoane au fost ranite - printre care si o fetita de sase ani - in urma unei explozii care s-a produs, duminica dimineata, in jurul orei 4.00, intr-un bloc din Hunedoara. Ranitii au fost transportati de urgenta la spital, cu arsuri de gradul 3 si 4. O femeie are arsuri pe 80 la suta din suprafata corpului, starea ei este grava, iar sansele de supravietuire sunt reduse.

Barbatul ranit are arsuri pe 60 la suta din suprafata corpului, iar fetita a fost transportata la spitalul din Timisoara, fiind in stare grava.

Potrivit primelor cercetari, deflagratia s-a produs in urma unei acumulari de gaze, fiind distruse 19 apartamente.

Autoritatile locale au anuntat ca nu a fost afectata structura blocului, iar locatarilor li s-a interzis, pentru cateva zile, accesul in bloc. Primarul localitatii, citat de Realitatea TV, a declarat ca oamenii vor putea locui in continuare in acest bloc, fiind necesare doar lucrari de reabilitare pentru apartamentele avariate de explozie.

Pana cand aceasta cladire va fi reabilitata, majoritatea locatarilor vor locui la rude sau la prieteni, sau in internatele scolare din zona. In bloc locuiau 80 de persoane.

O explozie similara a avut loc, la mijlocul lunii septembrie, la Zalau. Doua persoane au murit si opt au fost internate in spital.