In Romania, drumul pe care vrei sa mergi e intotdeauna in reparatii. E regula. Dupa ce timp de aproape doua decenii nu s-a facut mai nimic la nivelul infrastructurii rutiere, autoritatile, presate de angajamentele europene, incearca „sa arda” etapele de dezvoltare normala irosite pana acum.

Una cate una, soselele se transforma in santiere, iar lucrarile dureaza ani de zile, transformand calatoria cu masina intr-un calvar. Situatia cea mai dificila se inregistreaza in vestul tarii, unde pe cele mai solicitate cai rutiere sunt in curs de desfasurare zeci de lucrari de reparatie.

Sfarsitul de an va aduce o crestere a traficului auto, indeosebi in partea de vest a tarii si la granita cu Ungaria.

Aglomeratia va fi determinata in principal de intoarcerea in tara a romanilor care lucreaza in strainatate si de turistii care pleaca peste hotare de Sarbatori, precum si de cresterea consumului, care va solicita la maximum flotele marilor transportatori.

In decembrie, e de asteptat ca vremea rea sa ingreuneze si mai mult conditiile in care se circula, astfel ca inainte de a porni la drum este bine sa cunoasteti ce variante de deplasare sunt disponibile. La sfarsit de an, cei care vor sa calatoreasca cu masina au putine alternative la dispozitie.

Iar acestea inseamna multi kilometri, nervi si bani cheltuiti in plus.

Un articol de Toni Dumitru

Integral in Evz