Actiunea autoritatilor locale a fost insa oarecum impiedicata de masinile parcate pe trotuare, de lifturile nefunctionale si, nu in ultimul rand, de colectionarii de fier vechi.

Bucurestenii dintr-un bloc de pe strada Pascani, din Drumul Taberei, au refuzat sa depuna in strada frigiderele sau televizoarele vechi din cauza liftului, care se defectase de vineri seara. „Eu sunt un batran pensionar, am peste 80 de ani.

L-am chemat pe ginere sa ma ajute sa duc frigiderul la lift, dar nu merge. Cum o sa coboram cu el pe scari?” - se intreba Stefan Ionescu.

Ceva mai incolo, pe Cetatea Histria, oamenii erau deranjati ca, din cauza masinilor parcate si pe trotuar, angajatii nu au cum sa ajunga la produsele lor.

„Mi-e ca raman cu masina de spalat in strada. Ma indoiesc ca vor fi asa vrednici sa ocoleasca cu ea in brate, printre masini”, spunea cu naduf Geta Scarlat.

Cei mai teribili inamici ai reciclarii au fost insa strangatorii de fier vechi, care le-au creat emotii politistilor, jandarmilor, dar si angajatilor de la salubrizare.

„Unul dintre echipaje a intrat in conflict cu persoane de etnie rroma, care voiau sa confiste televizoarele, sa le duca la fier vechi”, a declarat Ovidiu Stefan, directorul Societatii Urban, care opereaza in sectorul 6.

Probleme au aparut si in sectorul 1, unde locatarii au privit neputinciosi cum, din strada, frigiderul lor ajunge in caruta inaintea sosirii masinilor speciale destinate reciclarii.

Sectorul 5 a fost mai linistit - nu au fost de vazut nici reciclatorii, nici amatorii de fier vechi, produsele disparand imediat ce erau lasate in fata blocurilor.

Integral in Evz