Motivul alegerii: faptul ca este posibil sa fie a doua companie din “Top 5 financiare” din Statele Unite, dupa Merrill Lynch, al carui management sa fie restructurat, in aceeasi saptamana, ca urmare a pierderilor suferite in special din sectorul sub-prime.

Desi inca nu este oficiala stirea, Wall Street Journal si New York Times au anuntat, citand surse, ca demisia lui Charles

Prince, CEO al Citigroup, ar putea avea loc chiar in acest weekend in urma unei sedinte la varf in cadrul companiei, exact dupa modelul Merrill Lynch de saptamana trecuta.

Aceleasi surse il citeaza pe Robert Rubin, fost secretar al Trezoreriei Statelor Unite, ca posibil inlocuitor temporar al lui Charles Prince.

Totul a plecat de la o serie de downgrade-uri ale Citigroup, facute de Credit Suisse si CIBC World Markets, care au culminat cu un raport emis de Mike Mayo, analist la Deutsche Bank, din care reiese ca Citigroup ar putea inregistra pierderi de 4 miliarde de dolari, in trimestrul curent, datorata expunerilor din piata sub-prime.

Ca urmare, cotatia Citigroup a scazut drastic in ultimele doua sesiuni ale saptamanii, antrenand intreg sectorul financiar si indicii bursieri in ansamblu.

Mai jos veti gasi graficul zilnic al cotatiei Citigroup.

Citeste integral si dezbate pe blogul lui Liviu Moldovan