Generali Asigurari a inregistrat in primele noua luni ale acestui an un volum total de prime brute de 281 milioane lei, cu 34% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent (210 milioane lei), potrivit datelor prezentate luni, de catre asigurator.

Valoarea primelor brute subscrise la asigurarile de viata a fost de 42,4 milioane lei, in crestere cu 57% fata de perioada similara din 2006 (26,9 milioane lei), iar asigurarile generale au generat primele brute subscrise de peste 238,5 milioane lei, cu circa 30% mai mult decat in aceeasi perioada a anului anterior (183,9 milioane lei).

Conform informatiilor asiguratorului, cele mai vandute tipuri de asigurari din portofoliul companiei au fost asigurarile auto, urmate de asigurarile de cladiri si continut, precum si de asigurarile de viata individuale.

Asigurarile auto au inregistrat cea mai mare crestere (46%) in cadrul asigurarilor generale, de la 118 milioane lei subscrise in cele noua luni ale anului trecut, la 172 milioane lei in aceeasi perioada a anului curent.

De asemenea, o crestere importanta (de 20%) s-a inregistrat pentru asigurarile de bunuri si proprietati, de la 38,9 milioane lei la 46,7 milioane lei, sustinuta in mod deosebit de asigurarea locuintelor, in cazul carora s-a semnalat o crestere a valorii portofoliului de 150% (de la 6,3 milioane lei la 15,8 milioane lei).

“Trebuie remarcat ca Generali Asigurari a inregistrat cresteri pentru toate clasele de asigurari si ca in perioada mentionata compania a inregistrat profit.

Imbunatatirea rezultatelor a fost favorizata de cresterea controlata a portofoliului, de imbunatatirea ratei daunei, in special la asigurarile auto, ca urmare a masurilor luate, prin introducerea unui nou sistem de tarifare, segmentat dupa caracteristicile autovehiculului si ale proprietarului (conducatorului auto)”, a precizat Tudor Moldovan, Director General, Generali Asigurari.

Generali Asigurari are in prezent un capital social de 120.000.000 lei, ultima majorare fiind efectuata in luna septembrie.

Compania este parte a grupului international Generali, iar reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 84 de agentii si puncte de lucru. Generali Grup are 315 companii consolidate, dintre care 126 de holdinguri financiare si 113 societati de asigurare, peste 40 de milioane de clienti in intreaga lume si 66 000 de angajati.

In 2006, Generali Grup a inregistrat o cifra de afaceri de 64,5 miliarde euro si un profit net de 2,4 miliarde euro.