Google impreuna cu alte 34 de mari companii la nivel mondial active in industria de comunicatii, printre care Motorola, Qualcomm, HTC, T-Mobile si Samsung au anuntat luni, crearea unei aliante, numite Open Handset Alliance si a unei platforme open source pentru telefoanele mobile, se arata intr-un comunicat al companiei.

Intitulata Android, platforma include un sistem de operare si toate aplicatiile software necesare functionarii unui telefon mobil, iar kitul Android va fi lansat pe 12 noiembrie. Google a anuntat ca in a doua jumatate a anului viitor vor fi lansate si telefoane dezvoltate pe platforma Android.

“In pofida tuturor speculatiilor care mai de care mai interesante din ultimele luni de zile, nu anuntam lansarea unui Gphone. Totusi noi credem ca anuntarea Open Handset Alliance si a platformei Android reprezinta un pas mult mai ambitios decat un singur telefon.

Prin efortul comun al membrilor Open Handset Alliance, speram ca Android sa reprezinte baza pentru multe noi dispozitive mobile si aplicatii de neimaginat in prezent”, se arata in comunicatul Google.com.

Comunicatul de presa Google

Site-ul Open Handset Alliance si prezentarea platformei Android