La foarte putin timp dupa disparitia lui Nicolae Dobrin, fotbalul mondial a mai pierdut o legenda.

Suedezul Nils Liedholm a incetat din viata la varsta de 85 de ani in locuinta sa din orasul italian Cuccaro Monferrato, acolo unde se stabilise de mai mult timp.

Numele lui se confunda practic cu AC Milan, acolo unde suedezul a jucat nu mai putin de 12 sezoane (1949-1961). In cele 359 de meciuri disputate in tricoul "Diavolului milanez", Liedholm a marcat 81 de goluri trecandu-si in palmares de 4 ori "lo scudetto".

"Baronul", asa cum a fost supranumit pentru prestanta sa , a facut parte din celebra tripleta "Gre-No-Li", care a produs senzatie la acea vreme atat la AC Milan, cat si la nationala Suediei (Gren-Nordahl-Liedholm).

Alaturi de nationala Suediei, al carei capitan a fost, a castigat in 1948 medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Londra, 3-1 in finala cu Iugoslavia. In 1958, la 36 de ani, Nils Liedholm a obtinut ultima mare performanta ca jucator: argintul mondial, Suedia fiind intrecuta doar de Brazilia lui Didi si Pele.

Ca antrenor a pregatit-o pe AC Milan in 3 randuri, lansandu-i pe celebrii Franco Baresi si Paolo Maldini. In 1979 a cucerit pe banca milanezilor primul "lo scudetto" din cariera de tehnician. A repetat performanta la AS Roma unde, in afara titlului din 1983, a reusit o calificare in finala Cupei Campionilor Europeni pierduta in '84 in fata lui Liverpool.

In memoria "Baronului"-Nils Liedholm, jucatorii lui AC Milan vor evolua marti cu baderole negre la meciul din deplasare cu Sahtior Donetsk din grupele UEFA Champions League.