Dupa televiziuni de stiri, agentii de presa si ziare, Sorin Ovidiu Vintu si Dan Voiculescu se „intrec” si pe ultrascurte. Grupul Realitatea Catavencu, patronat de Vintu, si-a lansat oficial, de la 1 noiembrie, Realitatea FM, la scurt timp dupa ce Intact, grupul detinut de familia Voiculescu, a anuntat ca intentioneaza sa porneasca radioul News FM.

Realitatea FM este varianta radio a canalului TV din grup. News FM se vrea un post cu emisiuni proprii, separate de canalele TV Intact.

Simpla coincidenta

Saptamana trecuta, stirile Realitatea TV au inceput sa promoveze un nou actor din grupul patronat de Sorin Ovidiu Vintu. „Ne puteti asculta si pe Realitatea FM”, se spunea inainte de jurnalele de stiri. Postul din grupul Catavencu emitea de mai multe luni doar muzica, dar, de saptamana trecuta, pe frecventa si-au facut loc si programele de pe TV, in varianta sonora.

In aceeasi perioada, au aparut informatii legate de relansarea, de catre Intact, a postului de stiri News FM, care emitea si el pana acum doar muzica.

Roxana Niculescu, coordonator de proiect Realitatea FM, spune, ironic, ca nu este nicio legatura intre lansarea Realitatea FM si cea a News FM si „explica” de ce postul apare acum: „Este ca si cum ai intreba pe cineva de ce si-a ales sa se casatoreasca intr-o zi de sambata, pe la pranz.

(...) Ca atunci am vrut eu si sotul meu si atunci am simtit ca e momentul si atunci puteau veni rudele la nunta si toate pregatirile erau gata”.

News FM, postul Intact, a pornit initial ca un radio pentru bucuresteni, sub numele Metropol FM, la inceputul anului trecut. „Proiectul a fost abandonat, pentru ca au existat alte oportunitati”, a declarat Rares Anita, project manager.

„Cand licenta a trecut la societatea Antena 3, a aparut ideea unui radio de stiri”, continua el, adaugand ca, in urma cu o luna si jumatate, a inregistrat si marca News FM.

Mircea Badea, la News FM

Realitatea FM ofera deocamdata doar programele postului TV. „Pentru moment, Realitatea FM este o prelungire fireasca a Realitatea TV”, explica Roxana Niculescu.

News FM, spune project managerul Rares Anita, va fi pozitionat ca un „Breaking News Radio”, cu intreruperea programului pentru stirile de ultima ora. Accentul va fi pus pe informatiile utilitare. Stirile vor incepe cu datele meteo si informatiile despre trafic si vor continua cu titlurile orei. Grupajul se va incheia cu trei recomandari pentru petrecerea timpului liber.

De luni pana vineri vor avea emisiuni la News FM Anca Florea (matinal) si Vlad Petreanu (un program despre bloguri). Mircea Badea va avea si el o emisiune, un program-pamflet de o ora, de la 18.00.

integral in EvZ