Cu toate ca in prima parte a anului 2007 bursa a crescut, rezultatele bune obtinute de unele companii si caderea pietei de capital in aceasta toamna au facut ca o serie de actiuni sa devina subevaluate din punctul de vedere al indicelui PER. Indicele P/E (PER) exprima durata de recuperare a unei investitii intr-o actiune (pretul platit pe actiune) din profiturile obtinute de emitent (EPS).

Astfel, cu cit acest indice este mai mic, cu atit este mai bine pentru investitori.

In general, atunci cind doriti sa investiti la bursa este bine sa cunoasteti cit mai multe despre o actiune. Iar valoarea indicelui PER, precum si istoricul acelui titlu ar trebui avute in vedere. Pornind de la aceste doua criterii constatam ca Rompetrol Well Services este o actiune cu potential mare de crestere. Are un PER egal cu 9,84, iar in 2006 a avut un randament de 239,53%.

Urmatoarea actiune cu potential este fara indoiala Artrom Slatina. Are un PER egal cu 9,22 si in primele sase luni din acest an a avut rezultate financiare foarte bune. Tot in top se afla si SSIF Broker Cluj, chiar daca fata de inceputul anului actiunea a crescut cu peste 100%.

integral in Cotidianul