Reporter : Bogdan, ce s-a intamplat cu adevarat in toata aceasta poveste ? Cum a inceput ?

Bogdan Dinu : Intr-o vineri seara am plecat la cumparaturi cu doi dintre colegii mei, Ronald Gavril si Iulian Stan. Am ajuns intr-un magazin mare de articole sportive, avand la noi o sacosa mare cu produse cumparate anterior din alta parte. Am urcat la etajul 2 de unde ne-am luat mai multe (manusi de box, adidasi, etc), dupa care ne pregateam sa mergem la casa sa le platim.

Eu insa am coborat sa ma mai uit si la alte articole. Atunci am observat ca Ronald si Iulian au fost chemat de ofiterii de securitate de la magazin intr-o camera anexa. M-am dus sa vad ce se intampla pentru ca ei nu stiau engleza, dar oamenii de la paza mi-au zis ca nu-i problema mea spunandu-mi: "pleaca, pleaca !".

Reporter : Au chemat si politia?

Bogdan Dinu : Da, dupa aproximativ o ora au aparut si politistii carora le-am explicat eu situatia: nu am avut nicio intentie sa furam ceva. Ne-am cerut scuze ca am avut o sacosa straina, dar noi aveam bonuri la acele produse si cum am fi putut sa furam dintr-un magazin plin de camere de luat vederi ? A fost o neintelegere.

Probabil voiau si oamenii de la magazin sa arate ca-si fac treaba, acolo la paza.

Situatia s-a lamurit, am platit tot ceea ce cumparasem de acolo si am plecat cu totii din magazin fara niciun fel de probleme. Nu s-a lasat cu arestari, sa ne duca la sectie sau sa ni se interzica accesul pe teritoriul SUA. Politia a catalogat cazul drept stupid.

Reporter : Ce-a urmat ?

Bogdan Dinu : Ne-am intors la hotel, iar dupa doua zile am aflat ca AIBA ne-a exlus pe viata din sport, chiar daca nu ne-a intrebat nimeni nimic. Au fost niste decizii tampite pentru ca cei de la magazin au dat o informatie falsa, preluata si de ziaristi, iar AIBA a luat-o de buna crezand ca e ceva foarte grav.

Noi insa, prin intermediul Consulatului Romaniei, ne-am luat un avocat si speram sa depasim cu bine acest moment demonstrand ca suntem nevinovati. Vrem sa ni se faca dreptate.

Reporter : De ce crezi ca Federatia Internationala a luat asemenea decizii fara probe concrete?

Bogdan Dinu : A vrut sa dea un exemplu pentru ca la aceste Campionate Mondiale, foarte muti sportivi (in special din Armenia si Uganda), au fugit din cantonamente pentru a ramane in America. AIBA a spus atunci ca urmatoarea tara care greseste va fi "rasa". Se pare ca mentalitatea celor de acolo a ramas comunista. Ma refer in primul rand la tailandezul care conduce boxul mondial.

Reporter : Cum te simti in aceste momente ?

Bogdan Dinu : Mi-am mai revenit putin dupa ce am ajuns acasa, dar va spun ca pana acum am trait un cosmar vazand ce se scrie despre noi in ziare. Am fost chemat sa dau explicatii si la clubul la care sunt legitimat, Dinamo si cred ca domnul comandant Marcel Popescu a inteles ca nu am facut asa ceva. Nu se pune problema sa renunte la mine.

Reporter : Te-ai gandit sa treci la profesionism dupa acest episod ?

Bogdan Dinu : Nu vreau sa renunt la boxul amator pentru ca mai am de spus multe. Am de luat si o revansa dupa tot ceea ce mi s-a intamplat acum in America. Astept sa fiu reabilitat cat mai repede de AIBA. Suntem nevinovati.