Doru Giugula, fostul sef al consilierilor PSD din Primaria Captialei, aprimit decizie de politie politica din partea CNSAS. Potrivit unor surse din Colegiu, Giugula a fost ofiter al Securitatii la contrainformatii, calitate din care isi turna colegii de la USLA. El semna notele si rapoartele de urmarire.

Notele si rapoartele semnate de fostul ofiter de contrainformatii, Doru Giugula, au fost depistate in Dosarul de Urmarire Informativa (DUI) al unui uslas, pe care il avea "in lucru". Giugulea era cel care dispunea ce fel de mijloace de urmarire si filare sa fie folosite si cel care semna rapoartele si planurile de masuri.

La aflarea informatiei, Giugula nu s-a declarat surprins, recunoscin d ca a activat in cadrul Securitatii ca ofiter, dar a negat ca ar fi fost informator. " Eu nu am fost turnator sau informator, am fost ofiter", a spus Giugula pentru NewsIn.

Giugula a demisionat in urma cu doua luni, ca urmare a unei decizii a PSD, care si-a retras toti consilierii din Primaria Capitalei. Giugula mai detine functie de presedinte al Consiliului de Integritate PSD.

Surse din Colegiu spun ca marti este asteptat la audieri si IPS Pimen, episcop al Sucevei si Radautilor, care a facut contestatie la decizia de politie politica primita de la CNSAS.

De asemenea, Andrei Alexandru, purtatorul de cuvint al presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, a primit zilele trecute decizie de politie politica in urma votului din Colegiul CNSAS.

Corneliu Zeana, aflat pe pozitia a cincea pe lista Partidului Noua Generatie, a primit saptamna trecuta verdict de politie politica din partea Colegiului. Zeana s-a autosuspendat din PNG si a renuntat sa mai candideze in alegerile europarlamentare.