Dacia va lansa la sfarsitul anului viitor un nou model, in doua volume, a declarat Francois Fourmont, directorul general al Automobile Dacia, citat de NewsIn.

Productia noului model nu va afecta fabricarea celorlalte patru modele deoarece compania a investit in cresterea capacitatii de productie, iar liniile de asamblare sunt concepute flexibil, astfel incat sa raspunda cererii pietei pentru unul sau altul dintre modele.

In ceea ce priveste inlocuirea modelului Logan cu o noua generatie, Fourmont a spus ca noul Logan nu va fi lansat pe piata mai devreme de cinci-sase ani de la inceperea productiei - cat este media pentru inlocuirea unei masini in Europa.

"Noi mizam mai degraba pe imbunatatirea modelelor noastre, nu pe schimbarea totala a lor", a mai spus directorul general al Dacia.

Potrivit lui Fourmont, Dacia va produce anul viitor 320.000 de automobile, urmand ca numarul acestora sa creasca la 400.000 in 2009, aproape dublu fata de anul in curs. Ponderea exportului va ajunge peste doi ani la 70% din productie.

In prezent, Dacia produce trei modele Logan: berlina, break-ul si furgonul, iar in primul trimestru din 2008 va incepe comercializarea modelului Logan pick-up.