Traian Basescu a cerut, marti, Parlamentului sa reexamineze legea care interzice posturilor radio si tv, prezentarea sondajelor de opinie cu continut electoral in timpul campaniei pentru Parlamentul European, precum si prezentarea de sondaje realizate la iesirea de la urne.

Intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, se arata ca "aceasta prevedere este excesiva si neconstitutionala" din moment de alte doua legi "prevad ca prezentarea de sondaje de opinie sau difuzarea de emisiuni electorale, invitarea sau prezentarea candidatilor in programe sau comentarii privind campania electorala sunt interzise doar cu 48 de ore inainte de ziua votarii".

Seful statului subliniaza ca prevederea incalca si dreptul la informatie al cetateanului prevazut in articolul 31 din Constitutia Romaniei.

"O posibila solutie, pe care v-o propunem, este aceea de a inlocui in textul articolului criticat termenul de 30 de zile cu cel de 48 de ore, pentru a fi in concordanta cu textul constitutional si cu legile electorale amintite", se mai arata in cererea adresata Parlamentului de presedintele Basescu.