Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis marti ca o delegatie formata din senatori si deputati romani sa plece in Italia pentru a discuta cu parlamentarii italieni.

La propunerea deputatului PNL Relu Fenechiu, s-a decis ca reprezentantii grupului de prietenie Romania-Italia, al carui presedinte este Corneliu Vadim Tudor, sa faca o adresa catre Ambasada Italiei pentru a stabili o legatura cu grupul de prietenie parlamentar italiano-roman.

Citeste si: PRM isi retrage europarlamentarii din grupul de extrema dreapta

  • Vezi aici Componenta grupului de prietenie Romania Italia


  • Scopul acestei vizite este stabilirea unei legaturi cu Parlamentul italian in vederea rezolvarii crizei imigrantilor romani din penisula.

    Secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu, a declarat ca este corect ca membrii grupului de prietenie Romania-Italia, senatori si deputati, sa ia legatura cu cei din omologii lor italieni, neconstituind o comisie speciala care sa dea o alta conotatie politica interpretarilor de fel de fel presei din Italia.

    “Rolul lor este de a se adresa oamenilor politici, la nivelul la care pot ajunge pentru a-i face sa inteleaga ca Romania nu inseamna doar un om, zece, o suta. Trebuie sa mearga la presedintele Parlamentului, la personalitatile care creeaza opinie pe acest domeniu in presa din Italia”, a explicat Munteanu.

    “Urmeaza ca Vadim Tudor sa ia legatura cu ambasadorul Italiei, si in functie de disponibilitatea celor din Italia, se va face deplasarea sau nu. Nu se suprapune cu vizita primului-ministru, care se deplaseaza psre Guvernul Italiei”, a mai spus Munteanu.

    Vadim: "Italienii au dreptate"

    Imediat dupa decizia Parlamentului, Vadim si-a anuntat pozitia: "Declar in mod raspicat, ca vicepresedinte al Senatului si presedinte al Grupului Parlamentar de Prietenie Romania-Italia: italienii au perfecta dreptate. Asa ceva reprezinta o barbarie fara margini si ne face tandari imaginea in lumea intreaga”.

    “Rog, totusi, sa nu se utilizeze cuvantul roman, fiindca nemernicul cu pricina nu e roman, ci tigan. Din pacate, atunci cand eu si PRM am propus solutii ferme pentru stoparea criminalitatii tiganesti am fost stampilati inclusiv de unele publicatii din Italia ca extremisti, xenofobi si rasisti”, a mai spus Vadim.