Demnitarii sint obligati sa-si reactualizeze declaratiile de avere si interese pina in 25 noiembrie, datorita intrarii in vigoare a unor articole din Legea ANI. Cu toate ca pina la expirarea termenului mai sint doar 9 zile, niciun parlamentar nu si-a depus declaratia de avere. Asta n-ar fi nimic prin comparatie cu faptul ca mai sint parlamentari care nu si-au actualizat declaratiile din 2005.

In toamna acesta, parlamentarii nu au fost deloc preocupati de declaratiile de avere si interese, dovada ca doar zece dintre ei le-au reinnoit in lunile septembrie si octombrie. Cea mai proaspata declaratie de avere este cea a liberalului Horia Uioreanu (12.10.2007, la concurenta cu cea a lui Grosaru Mircea(4.10 2007), reprezentant al minoritatilor nationale.

Din totalul de 343 de senatori si deputati doar 197 au afisate pe site declaratiile din 2007, fiind din acest punct de vedere in conflict cu legea. Intr-o masura ceva mai mica decit ceilalti 132 de parlamentari care au declaratii vechi din 2006.

Exista insa o categorie de parlamentari ale caror restante merg si mai in urma, pina in 2005. Doisprezece senatori si deputati nu si-au mai reactualizat declaratiile din 2005.

Printre codasi se numara Ioan Ghise (PNL), Radu Dragus(PD), Andrei Gerea(PNL), Iordache Florin (PSD), Dorina Mihailescu(PSD), Orest Onofrei(PNL), Varujan Pambuccian(minoritati), Nicolae Paun(minoritati), Viorel Racoceanu(PD), Radu Octavian(PD),Stefan Tcaciuc(minoritati).

In topul codasilor, pe primele locuri se situeaza Muntean Florin, a carui ultima declaratie dateaza din aprilie 2005, Iordache Florin si Radu Dragus cu declaratia din mai 2005.