Consiliul de Administratie al Depozitarului Central a admis societatea de servicii de investitii financiare Valahia Capital in calitate de participant al sistemului de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Depozitarul Central este institutia care furnizeaza servicii de depozitare, registru, compensare si decontare a tranzactiilor cu instrumente financiare pe piata de capital.

Institutia are calitatea de administrator al unui sistem de plati care asigura compensarea fondurilor si decontarea operatiunilor cu instrumente financiare, in conformitate cu prevederile Regulamentului BNR privind sistemele de plati care asigura compensarea fondurilor.

Cele 13 agentii ale Depozitarului Central ofera detinatorilor de instrumente financiare servicii precum eliberare a extrasului de cont, a istoricului de cont si a sumarului de cont precum si a listei de coduri confidentiale.

Totodata, Depozitatul Central ofera servicii de informare pentru actionari si poate efectua modificari de date personale. Institutia si-a inceput activitatea in data de 12 aprilie 2007.