Antena 1 nu a comentat decizia forului, ci faptul ca Pro TV a facut sesizarea.

Cu nume si fara nume

In urma cu o luna, EVZ a publicat articolul „Antena 1 acuza la Parchet masluirea audientelor TV”. Materialul puncta faptul ca Antena 1 sustinea ca este prejudiciata de TNS-AGB „din anumite interese” si ca rezultatele de audienta ale „Observatorului” erau reflectate eronat. Articolul nu facea referire la niciun alt post concurent.

Pornind de la articolul EVZ, Mircea Badea a spus, la emisiunea de pe Antena 3 din 10 octombrie, ca ar semna „cu zece maini” plangerea penala a Antenei 1 impotriva companiei care masoara audientele. Mai mult, el a spus „o poveste de pe Marte”, in care un personaj, „Parvu”, s-a imprietenit cu „directorul de la masuratorile TV de pe Marte”.

Pentru ca, la un moment dat, un server s-a stricat si datele de audienta au fost gresite, lui „Parvu” i s-ar fi promis recuperarea daunei de cateva milioane de euro. A doua zi, Daniel Capatos („Dimineata devreme”) a reluat discutia pe Antena 1, fara perdea, pomenind numele lui Adrian Sarbu.

Pro TV reclama la CNA

Postul condus de Adrian Sarbu a cerut sanctionarea Antenelor. „Este evident ca realizatorul emisiunii („In gura presei” - n.r.) se referea la domnul Adrian Sarbu - „Parvu” si la postul de televiziune Pro TV”, se arata in sesizarea Pro TV catre CNA.

Cat priveste prestatia lui Capatos, sesizarea spune ca la „Dimineata devreme” s-au lansat „acuzatii extrem de grave”. Documentul citeaza apoi din emisiunea in care se vorbea despre o intelegere a lui Adrian Sarbu cu TNS-AGB in dezavantajul Antenei 1.

Integral in Evz