Au ramas mai putin de trei saptamani pana la Gala de Decernare a Premiilor Ioan Chirila. Intre timp, reprezentanti de seama ai mass-media, ai vietii publice si ai comunitatii sportive vorbesc despre importanta acestei competitii pentru gazetaria sportiva din Romania.

De astazi pana in 26 noiembrie pe site-ul oficial al premiilor - ioanchirila.ro - vor fi publicate testimonialele acestor personalitati care impartasesc ce a insemnat Ioan Chirila pentru ei si pentru jurnalismul sportiv.

"Aceste premii au sensul in a continua sa celebreze pe seniori si a-i incuraja pe juniori"

Primul testimonial ii apartine lui Florin Calinescu, care considera ca rolul acestor premii este de a recunoste talentul intr-un domeniu care sta sub semnul subiectivitatii. Printre personalitatile ale caror testimoniale vor aparea pe site-ul premiilor se numara: Ilie Nastase, Cristi Minculescu, Marius Tuca, Bogdan Naumovici, Radu Moraru, Liviu Iolu, Octavian Belu si Grigore Cartianu.

"Mai vad foarte putina poveste, foarte putina poezie despre sport " - Bogdan Naumovici

Personalitatile publice considera ca presa sportiva de astazi nu se concentreaza asupra aspectelor cu adevarat importante. Detaliile picante din viata personala a sportivilor fac obiectul mai multor articole si comentarii sportive decat reusitele din teren. Premiile Ioan Chirila au ca scop mentinerea unor standarde cat mai inalte in presa sportiva.

Fragmente din manuscrisul nepublicat al lui Ioan Chirila despre Nicolae Dobrin, "Ultimul crai"

Site-ul oficial al Premiilor ioanchirila.ro prezinta un fragment din manuscrisul nepublicat al lui Ioan Chirila - "Ultimul crai". Acesta a fost dedicat lui Nicolae Dobrin, unul dintre favoritii Marelui Cronicar.

La inceputul anului viitor Fundatia artEST va edita aceasta carte, astfel incat cei care l-au apreciat pe Ioan Chirila sa aiba acces la intregul continut.

Gala Premiilor Ioan Chirila - editia a III-a - va avea loc in data de 26 noiembrie 2007, la Ateneul Roman.