Directorul general al Asitrans, Bogdan Stan, a declarat miercuri ca firma bulgara Eurohold, actionar majoritar la Asitrans, vrea sa achizitioneze un broker de pe piata romaneasca de capital si un dealer auto. In urma cu o luna, aceeasi companie a cumparat Time Broker de Pensii Private, transmite NewsIn.

Bogdan Stan a mai precizat ca negocierile pentru cele doua achizitii au inceput deja si ca este posibil ca firma sa aiba in vedere un proiect de la zero (greenfield) cu privire la brokerul de pe piata de capital.

Cat despre dealerul auto, grupul intentioneaza sa implementeze modelul din Bulgaria, model care permite clientului sa cumpere o masina si, in acelasi timp, sa incheie o asigurare auto.

Directorul general Asitrans a mentionat ca noul actionar al firmei va avea o contribuite semnificativa in dezvoltarea acestei afaceri si ca grupul Eurohold are de gand sa ajunga la o valoare a primelor brute subscrise de 50 de milioane de euro in 2008 si 70 de milioane de euro in 2009.

La sfarsitul acestei luni, compania Eurohold va detine 85% din firma de asigurari Asitrans, in urma unei majorari de capital si negocierilor cu alti actionari ai companiei.

Asitrans are un capital social de 24,2 milioane lei. Eurohold detine, in afara de aceasta companie, 51% din Asitrans Leasing si 100% din capitalul Time Broker de Pensii Private.

Eurohold vrea sa cumpere cate un asigurator in Turcia, Serbia si Macedonia si isi propune ca in aproximativ trei ani sa controleze 3-5% din piata asigurarilor in regiune. Bogdan Stan a precizat ca pana la sfarsitul anului viitor, noua achizitie a grupului Eurohold va fi facuta publica.

In Bulgaria, sectorul de asigurari al companiei Eurohold va face parte dintr-o firma nou creata, care apartine insa aceluiasi grup. Noua divizie se va numi EuroIns Insurance Group si se va ocupa de controlarea companiei de asigurari EuroIns, fondul de asigurari de sanatate St. Nikolai Chudotvorets si firma de asigurari de curand cumparata din Romania, Asitrans Asigurari.

In august 2006, Asitrans a cumparat pachetul majoritar de actiuni al societatii UNTRR Leasing. In urma acestei tranzactii, aceasta societate si-a schimbat numele: Asitrans Leasing.

De la 1 ianuarie 2008, compania Asitrans Asigurari va deveni EuroIns Romania, iar partea de leasing, Asitrans Leasing, se va numi Eurolease Auto. Costurile acestei campanii de schimbare a imaginii(rebranding) se ridica la aproximativ 500 000 de euro.