Un video intitulat "Masacrul de la liceul Jokela - 11/07/2007" a fost postat pe site-ul YouTube, cu doar cateva ore inaintea atacului, scrie presa internationala de joi. Clipul incepe cu o imagine statica a scolii, prezentand ulterior un barbat care indreapta un pistol catre camera video.

Clipul a fost publicat de un utilizator inregistrat cu pseudonimul Sturmgeist89, care in limba germana inseamna "spirit zbuciumat". Acelasi utilizator a postat mai multe imagini in care este filmat cu un pistol in mana, tragand mai multe focuri de arma.

Clipul "Masacrul de la liceul Jokela - 11/07/2007"

allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always">

Jokela high school shooting 2

Uploaded by pikkendorff

El se descria pe pagina sa de prezentare drept o persoana „cinica” gata sa moara pentru „cauza” si sa-i elimine pe cei care ii considera nedemni de a fi numiti oameni. De altfel multe dintre clipurile postate pe YouTube, sub pseudonimul Sturmgeist89, sunt despre nazism si despre asa numita „solutie finla”. Alte postari se refera la filme violente precum Natural Born Killers.

Toate clipurile publicate de Sturmgeist89 au fost sterse de YouTube, la putin timp dupa ce presa internationala a relatat despre existenta lor.

Canalul privat de televiziune MTV3 a afirmat ca agresorul si-ar fi exprimat in mai multe randuri admiratia fata de Hitler si Stalin.

Tanarul, de doar 18 ani, a ucis 8 persoane inainte de a indrepta arma asupra sa. El a murit cateva ore mai tarziu la spital. Premierul Matti Vanhanen a declarat joi zi de doliu national, iar steagurile au fost coborate in berna pe toate cladirile publice.

  • Galerie foto cu Print Screen-uri din clipurile utilizatorului Sturmgeist89