Politele de raspundere civila auto (RCA) se vor scumpi, in medie, cu 25% pe piata asigurarilor din Romania pentru anul 2008, majorare care se va face simtita din luna decembrie a acestui an, a declarat miercuri, directorul general al Asitrans Asigurari, Bogdan Stan, informeaza NewsIn.

Oficialul Asitrans a mai precizat ca, in prima parte a anului 2008, tarifele practicate de Asitrans vor ramane neschimbate.

"Tarifele practicate de Asitrans vor ramane aceleasi in prima parte a anului 2008, indiferent de costuri, deoarece vrem sa facem cunoscut pe piata din Romania noul brand EuroIns", a precizat Bogdan Stan.

Acesta a mentionat ca tariful RCA practicat de Asitrans va fi, probabil, cel mai scazut de pe piata romaneasca la anumite categorii de tarifare. Stan spune ca Asitrans a introdus pentru prima oara in Romania vanzarea RCA in rate pentru persoane fizice. In prezent, pe piata romaneasca, numai societatile comerciale pot plati RCA-ul in rate.

“In toate tarile membre ale Uniunii Europene este permisa plata in rate a RCA si pentru persoane fizice, iar in Romania decizia companiei nu va intra in contradictie cu legislatia din domeniu”, a declarat Bogdan Stan.

La sfarsitul acestei luni, va avea loc adunarea generala a actionarilor, in cadrul careia se va decide schimbarea numelui companiei. Modificarea actului constitutiv prevede o pozitie noua in cadrul companiei, de presedinte fondator, care va fi ocupata de Valentin Gabriel Mirescu.

Grupul bulgar Eurohold a anuntat in luna iulie ca a cumparat peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, pentru care a platit 12,5 milioane euro. Compania romaneasca de asigurari isi schimba denumirea de la 1 ianuarie 2008 in EuroIns Romania, iar divizia sa de leasing, Asitrans Leasing, va deveni Eurolease Auto. Campania de schimbare a imaginii (rebranding) este estimata la 500.000 de euro.