Un elicopter militar (model Puma Socat) s-a prabusit miercuri seara in zona localitatii Ungheni, judetul Arges. Cei trei membri ai echipajului, pilot, copilot si un mecanic au decedat.

Elicopterul a cazut intr-o zona locuita, dar s-a prabusit in strada, in apropierea primariei. Incendiul rezultat in urma prabusirii a fost stins repede de pompierii ajunsi la fata locului. Anchetatorii au reusit sa recupereze cutia neagra a aparatului si vor incerca sa stabileasca filmul evenimentelor care au dus la producerea tragediei.

Potrivit unui comunicat al MAPN trimis pe adresa redactiei, echipajul elicopterului prabusit in data de 7 noiembrie 2007, in zona localitatii Ungheni, judetul Arges, era format din comandorul Bucur Nicolae si locotenentul Craiu Ionel, piloti, si maistrul militar Ticea Adrian Alexandru, mecanic de bord.

Comandorul Bucur Nicolae, nascut la data de 1 aprilie 1958, la Techirghiol, avea la activ 2700 ore de zbor, dintre care 800 pe acest tip de elicopter. Era ofiter din anul 1981, pilot clasa I, instructor in toate conditiile de zbor, fiind incadrat pe functia de comandant grup elicoptere. Era casatorit si tatal a doua fete.

Locotenentul Craiu Ionel s-a nascut la data de 10 octombrie 1980, la Iasi. Era ofiter din anul 2003, pilot neclasificat, avea 175 de ore de zbor si era incadrat pe functia de pilot. Era casatorit si nu avea copii.

Maistru militar clasa a II-a Ticea Adrian Alexandru s-a nascut la data de 13 iulie 1971, la Targu-Ocna, si avea 360 de ore de zbor. Era maistru militar din anul 1994, incadrat ca mecanic de bord. Era casatorit si avea un copil.

La propunerea sefului Statului Major General, ministrul Apararii a numit o comisie care sa cerceteze imprejurarile producerii accidentului.

Elicopterul, de tipul IAR 330 PUMA SOCAT, apartinea Bazei 90 Transport Aerian Otopeni si executa un zbor de instructie pe timp de noapte, fara munitie la bord. Potrivit anchetatorilor, elicopterul ar fi luat foc in aer si s-a prabusit de la cativa zeci de metri inaltime. Moartea celor trei aviatori s-a produs in urma ranilor grave provocate de impactul cu solul.