Miliardarul Ion Tiriac figureaza pe locul 13 in clasamentul celor mai bogati 15 oameni de afaceri din Europa de Est, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, potrivit unui clasament publicat ieri de revista americana "Forbes".

Topul a fost realizat pe baza unor date din luna martie. Tiriac a facut bani din domeniul bancar, al asigurarilor, leasing si vanzari de autoturisme si imobiliar, potrivit editorilor topului.

Tiriac este parte a prestigiosului clasament din luna martie a acestui an, cand a fost inclus in topul „Forbes” al celor mai bogati oameni din lume si a ocupat locul 840.

La publicarea urmatorului clasament al celor mai bogati pamanteni, in martie anul viitor, Romania va mai fi reprezentata de cel putin un miliardar: omul de afaceri Dinu Patriciu, care a vandut in vara pachetul majoritar de actiuni de la Rompetrol, tranzactie care i-a adus peste 2 miliarde de dolari.

Si George Copos, care patroneaza hotelurile Crowne Plaza si Hilton, Ana Teleferic, Ana Yacht Club si alte cateva zeci de afaceri, spune ca se indreapta catre o avere de 1 miliard de dolari si ar putea intra in urmatorii doi ani in clasament.

Majoritatea celor 15 oameni de afaceri est-europeni, cu averi de peste un miliard de dolari, provin din Polonia si Ucraina. Cel mai bogat om din regiune si locul 119 in lume este cehul Petr Kellner, in varsta de 43 de ani, cu o valoare estimata la sase miliarde de dolari. Kellnes detine controlul asupra celei mai mari companii de asigurari din Cehia, Pojistovna Ceska.

integral in EvZ