Nu este prima data cand postul lui Dan Diaconescu a fost amendat in acest fel. De la inceputul anului, televiziunea a fost sanctionata de doua ori cu pauza de trei ore si de patru ori cu cate zece minute. Pedeapsa de ieri a venit dupa difuzarea la emisiunea „Bomba zilei” a unei inregistrari cu Catalin Botezatu si Daniel Ciobanu, care vorbeau la telefon.

Atentat la viata privata

Moderatoarea de la „Bomba zilei” a spus ca Daniel Ciobanu si Catalin Botezatu sunt iubiti. Membrii CNA au decis, potrivit Mediafax, ca OTV a incalcat articolul din Codul de reglementare in audiovizual legat de difuzarile convorbirilor telefonice.

Articolul spune ca acestea sunt permise cand prezinta un interes public justificat, raspunde unor necesitati de siguranta nationala, ordine publica sau asigura prevenirea unor fapte penale. Forul a citat si articolul prin care „orice persoana are dreptul la respectarea vietii sale private si de familie, a domiciliului si a corespondentei sale”.

CNA a sesizat, in sedinta de ieri, si alta abatere a postului OTV: un spot pentru suplimentul alimentar Mumio, care ii atribuia calitati de medicament.

de Traian Batranu

integral in EvZ