Costi Ionita s-a aratat impresionat de incidentele petrecute in Italia, in care au fost implicati romani, si a compus un imn antirasism - 'Italienii, fratiorii nostri'. El va interpreta acest cantec alaturi de cei mai cunoscuti manelisti din Romania. Piesa va beneficia si de un videoclip si va fi difuzata incepand de saptamana viitoare.

'Noi, artistii, suntem ca niste mesageri', spune Costi. 'Scopul nostru acum e sa le aratam tuturor, fie ei romani, tigani, italieni, francezi sau mai stiu eu ce rasa, ca se insala cand ne baga pe toti in aceeasi oala. Nu-i drept. Fiecare padure are uscaciunile ei, asa si cu oamenii. Nu trebuie sa sufere un popor intreg din cauza unor nelegiuiti', a declarat artistul, pentru Libertatea.

'In semn de solidaritate cu romanii, ne vom strange cu totii. Eu, Florin Salam, Nicolae Guta, Adi de la Valcea, Vali Vijelie si altii vom face auzit acest cantec atat in Romania, cat si peste hotare.

Piesa va putea fi ascultata de saptamana viitoare pe site-ul mynele.ro dupa care va putea fi urmarita la tv, pe postul Mynele, care va fi lansat in curand, in Romania si in alte tari din Europa', ne-a mai spus Costi. Alaturi de artistii romani, Costi ar vrea sa li se alature in acest proiect si cantareti din Italia.

'Doi prieteni producatori, din Italia, ma vor ajuta sa cooptam in acest proiect si cativa cantareti italieni. Unul din ei ar putea fi Jovanotti', ne-a marturisit el.

integral in Libertatea