Actiunile la Bursa din New York au inregistrat pierderi masive, miercuri la incheierea tranzactiilor pe Wall Street. Dow Jones a pierdut aproape 360 de puncte, iar indicele Nasdaq s-a depreciat cu 2,70 la suta. Analistii spun ca principalele motive sunt degringolada in care se afla dolarul american si cresterea accelerata a pretului petrolului.

Biletul verde s-a prabusit pana la valoarea de 1,4731 dolari pentru un euro, in timp ce barilul de petrol a depasit pentru prima data la New York 98 de dolari.

Neincrederea investitorilor a fost accentuata si de pierderile trimestriale uriase anuntate de General Motors, in valoare de 39 de miliarde de dolari.

Erik Nielsen, directorul economic pe Europa al Goldman Sachs a declarat pentru International Herald Tribune ca multi dintre clientii companiei sunt foarte ingrijorati ca Statele Unite au mari probleme financiare.

Toata aceasta scufundare lenta a dolarului si a pietelor sporeste in continuare teama investitorilor, comenteaza pe prima pagina si cotidianul The New York Times.

Si Bursele asiatice au inchis tranzactiile de joi in scadere puternica. Indicele Nikkei al Bursei din Tokyo a pierdut 2,02%, in timp ce la Bursa din Shanghai scaderea a fost de 4,85 procente. In plus la toate bursele europene tranzactiile de joi au inceput in scadere.