Fotomodelul de origine romana Irina Lazareanu a ocupat pozitia a noua in topul celor mai bine imbracate femei, reusind sa o devanseze pe supermodelul Kate Moss, una din favoritele la acest titlu, care s-a clasat pe primul loc in 2004, pe al doilea in 2005 si pe al treilea in 2006, iar in acest an a reusit sa ocupe doar pozitia a zecea a clasamentului.

Supermodelul Kate Moss a fost devansata de prietenele a doi fosti iubiti de-ai sai - Irina Lazareanu, care pana de curand a fost logodita cu Pete Doherty si modelul belgian Anouck Lepe (locul 8), care are o relatie cu Jefferson Hack, cu care Moss are o fetita.

Prima clasata in acest an in topul celor mai bine imbracate actrite, vedete si modele, realizat de Harper’s Bazaar, este modelul de origine rusa Natalia Vodianova.

Ocupantele primelor zece pozitii ale topului:

1. Natalia Vodianova - model de origine rusa

2. Thandie Newton - actrita de origine britanica

3. Agyness Deyn - model de origine britanica

4. Helen Mirren - actrita de origine britanica

5. Lily Allen - cantareata de origine britanica

6. Emily Blunt - actrita de origine britanica

7. J.K. Rowling - scriitoare de origine britanica

8. Anouck Lepere - model de origine belgiana

9. Irina Lazareanu - model de origine romana

10. Kate Moss - model de origine britanica

Irina Lazareanu s-a nascut pe data de 8 iunie 1982 si este un renumit model canadian, de origine romana. La varsta de 5 ani, Lazareanu a parasit Romania impreuna cu parintii sai, mutandu-se in Canada, la Quebec. Opt ani mai tarziu, Irina s-a mutat la Londra pentru a studia baletul. La varsta de 15 ani l-a cunoscut pe Pete Doherty, pentru care a devenit imediat o muza.

In perioada in care studia baletul, Irina l-a intalnit pe Doherty, care la acea vreme era membrul trupei Libertines, la o petrecere in Shepherd's Bush. Doherty si Lazareanu au descoperit ca amandoi erau interesati de operele scriitorilor Oscar Wilde si Nina Simone.

Lazareanu a devenit apropiata componentilor trupei lui Dohety, Babyshambles, si a plecat impreuna cu acestia in turneu in anul 2004.

Lazareanu a declarat ca l-a ajutat pe Doherty sa scrie piesa “La Belle et la Bete”, care a adus-o pe Kate Moss in prim plan la lansarea albumului “Down in Albion” a trupei Babyshambles.

Kate Moss a ales-o pe Lazareanu ca model pentru editia decembrie/ianuarie a revistei Vogue: Paris. De atunci, Lazareanu a devenit un model renumit, doborand recordul de aparitii pe podium intr-un sezon.

Lazareanu a lucrat pentru multi creatori de moda renumiti, precum Chanel, Balenciaga, Alexander McQueen, Anna Sui, Lanvin, Versace si a semnat contracte cu unele din cele mai cunoscute agentii de modeling: Marilyn (New York si Paris), Why Not Models (Milan), Storm Models (London) si Giovanni (Montreal).

In luna martie a acestui an, Lazareanu a fost aleasa de Kate Moss ca model pentru noua sa colectie, “Topshop”.

Lazareanu doreste sa se lanseze si pe piata muzicala. Ea pregateste un album de muzica folk, care se va numi “Some Place Along the Way”, la care colaboreaza cu Sean Lennon. Ea si Lennon au inregistrat un duet intitulat “Strange Places”.

Lazareanu a declarat referitor proiectul sau muzical: “Muzica mea nu este una comerciala...Vreau sa invat cat mai mult de la oamenii care se pricep si vreau sa fac ceva cat mai bun”.

Surse: uk.reuters.com, en.wikipedia.org