Pana in prezent, autoritatile locale au transmis Agentiilor de Dezvoltare Regionala zece proiecte de infrastructura, in valoare de 160 de milioane de euro, a anuntat joi Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Proiectele elaborate pentru a primi finantare prin fondurile structurale au fost depuse in cadrul Axei 2 a Programului Operational Regional, prima de acest gen lansata in Romania. "Cateva dintre acestea sunt eligibile iar contractele vor fi semnate in 2-3 luni", a spus Laszlo Borbely.

Cu toate acestea, ministrul a atras atentia ca nu autoritatile locale nu trebuie sa aiba in vedere exclusiv aceasta componenata a programului. "Suma proiectelor aflate in pregatire depaseste sumele allocate", a spus Borbely.

Sorin Maxim, presedintele Asociatiei Agentiilor de Dezvoltare Regionala a comentat pentru HotNews.ro subiectul "aglomerarii" de proiecte pe componenta destinata infrastructurii regionale. “Desigur, este bine sa avem proiecte de infrastructura. Dar nu este totul sa construim strazi si parcuri industriale... trebuie se avem si ce pune deasupra", a spus Maxim.