ProCA Romania, compania de distributie IT&C a grupului RTC, a inregistrat in primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de 24 milioane de euro, cu 20% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei. Cresterea cifrei de afaceri se datoreaza atat pietei IT, cat si a unei serii de branduri premium care si-au majorat influienta in Romania.

Unul dintre brandurile care s-au incadrat in cresterea prefigurata la inceputul acestui an este Sony. ProCA a reusit sa vanda camere foto, video si accesorii Sony in valoare de aproximativ 500.000 de euro in primele noua luni, de cinci ori mai mult decat in aceeasi perioada din 2006.

Cresterea anuntata de Benq pe piata din Romania a fost resimtita si in cifrele de vanzari ale ProCA. Fata de anul trecut, cand se afla putin peste pragul de un milion de euro, pana in prezent vanzarile de produse Benq au depasit 2,2 milioane de euro.

Multifunctionalele au dominat piata de printing in perioada ianuarie - septembrie, produsele Canon avand un rulaj de 3,1 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de in perioada similara a anului trecut.

Potrivit reprezentantilor companiei de distributie, piata CRT-urilor a pierdut teren considerabil in fata LCD-urilor. Din totalul monitoarelor vandute in cele noua luni scurse din 2007, aproape 2% il reprezinta CRT-urile, iar restul LCD-urile.

Pe acest segment de business Proca a realizat o cifra de afaceri de 5 milioane euro prin vanzarea brandurilor Phillips, Benq si Aoc. Monitoarele de 17 inci devin „entry level” si pe cale de disparitie, la presiunea celor de 19 inci, wide, foarte apropiate ca pret.

ProCA isi desfasoara activitatea pe piata romaneasca din 1995. In 2005 compania devenind membru al RTC Holding, iar de anul trecut ProCA a devenit brandul de distributie IT&C al Grupului RTC. Reteaua ProCA numara peste 1500 de dealeri in toata tara.

In 2006, ProCA Romania a realizat o cifra de afaceri de 36 milioane euro. Pentru 2007, ProCA si-a propus o crestere cu 40 de procente a afacerilor pana in jurul valorii de 50 de milioane de euro.