Consulatele Romaniei din tarile Uniunii Europene vor elibera, incepand de la 1 decembrie, pasapoartele si cazierele judiciare in timp de 30 de zile, a anuntat, joi, secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan.

Tiparirea documentelor se va face in Bucuresti si nu in judetele de resedinta ale solicitantilor ca pana acum, ca urmare a unei decizii a Ministerului Internelor si Reformei Administrative.

Secretarul general al Guvernului a precizat ca "aceasta situatie nu are legatura cu ceea ce se intampla acum in Italia, ci a fost demarata in urma cu doua luni".

Bolojan a precizat, de asemenea, ca Guvernul a modificat, in ultima sedinta, Legea notarilor publici, care permite consulilor sa autentifice declaratiile cetatenilor straini care au rude in Romania sau sunt casatoriti cu un cetatean roman.

Bolojan a apreciat ca modificarile luate de Guvern vor reduce reprosurile la adresa consulatelor Romaniei, cu privire la intarzierea cu care eliberau documentele.

Potrivit secretarului general al Guvernului, eliberarea cazierului judiciar si pasaportului dura pana acum intre doua si patru luni.