Elicopterele IAR 330-PUMA SOCAT au fost oprite temporar de la zbor in urma accidentului aerian care s-a produs miercuri seara in localitatea Ungheni din judetul Arges, informeaza Ministerul Apararii.

Potrivit unui comunicat, Ministerul Apararii anunta ca decizia a fost luata “in conformitate cu reglementarile in vigoare in cazul producerii unor catastrofe aviatice” si care prevad ca “activitatile de zbor cu aparatele de acelasi tip ca si cel implicat se

intrerup pana la stabilirea cauzelor care au generat respectivele evenimente”.

“In cazul identificarii unor cauze tehnice, toate celelalte aeronave vor fi verificate pentru inlaturarea acestora”, precizeaza Ministerul Apararii, adaugand ca “zborurile se reiau imediat” in cazul in care comisia stabileste ca accidentul s-a datorat unei erori umane.

Comisia de investigare trebuie sa prezinte o concluzie in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

Cat priveste starea tehnica a aparatului prabusit miercuri seara, Ministerul Apararii a anuntat ca regulile de efectuare a lucrarilor de intretinere si pregatire a aeronavelor pentru zbor s-au aplicat si in acest caz.

Un elicopter militar IAR 330-PUMA SOCAT, cu trei oameni la bord, s-a prabusit miercuri pe o strada din Ungheni, in judetul Arges. Elicopterul apartinea Bazei 90 Otopeni si executa un zbor de instructie pe timp de noapte, fara munitie la bord. Cei trei membri ai echipajului si-au pierdut viata in urma ranilor grave suferite la impactul aparatului cu solul.