Doua consortii si-au disputat in instanta contractul pe bani publici pentru construirea Casei Olimpice din Bucuresti, o afacere de 4,6 milioane de euro. Castig de cauza a avut o asociatie condusa de o firma din Capitala, SCIT Impex, iar perdantul a fost un consortiu din care facea parte una dintre companiile grupului UTI.

Proiectul cuprinde un imobil de birouri, o sala de conferinte si un muzeu, structurate pe doua subsoluri, parter si trei etaje. Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu, a declarat ca in complexul Casa Olimpica vor functiona birourile Comitetului, Muzeul Sportului si Federatia Romana de Rugby.

Initial, firmele de constructii SCIT Impex si IMVEST, asociate in proiect, au castigat licitatia lansata in luna ianuarie, cu o oferta de 15,8 milioane RON (4,6 milioane euro), insa rezultatul a fost contestat de un alt consortiu, cel format din UTI International si Euroconstruct International.

Aceste firme au sustinut ca pretul oferit de castigatori a fost mai mic decat cel estimat de COSR in anuntul de lansare a licitatiei, in timp ce restul participantilor au facut oferte cuprinse in limitele indicate de organizatori. In urma acestei sesizari, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a decis, in luna aprilie, reluarea licitatiei.

Firmele care au castigat inital au facut, insa, recurs in justitie, iar Curtea de Apel a decis in favoarea lor, in luna septembrie. Potrivit presedintelui COSR, dupa decizia instantei a si fost semnat contractul de atrbuire, iar lucrarile au inceput in urma cu cateva saptamani.

Casa Olimpica este un proiect mai vechi, situat langa stadionul Tineretului. Terenul, de 3700 de metri patrati, a fost trecut de Guvern in proprietatea privata a statului la sfarsitul anului 2004.