Urmind traditia inceputa in urma cu vreo citiva ani, pina pe 30 noiembrie, oricine isi face un cont de utilizator pe site-ul www.sagepub.com, lucru care dureaza un minut, poate downloada gratuit articolele din revistele editate de SAGE.

Faptul ca vestea a inceput sa circule de putina vreme prin retelele sociale, online sau nu, si ca unii isi rezerva o zi, doua pentru a-si face o biblioteca virtuala serioasa nu poate fi decit imbucurator. Pentru ca la indexul temelor in care patrund publicatiile de la SAGE este greu sa nu gasesti ceva care sa te intereseze.

Teologie si criminologie feminista, studii legate de jocurile de computer, sociologia noilor media, medicina, psihologie, istorie sau activism sint doar citeva dintre disciplinele in care autorii articolelor au sapat, scotind la iveala teorii si studii de caz care, cel putin in Romania, ar putea parea simple ciudatenii sau pierdere de vreme.

Textele, scrise in engleza, riguroase, sustinute de bibliografii de incredere, acopera subiecte care de care mai „exotice“, de la felul in care Barbie influenteaza estetica si comportamentele fetitelor pina la dezbaterea unor chestiuni controversate de etica sau ultimele descoperiri din nanotehnologie.

Un articol de Andra Matzal

Integral in Cotidianul