Directorul cotidianului “Gandul” spune ca nu a fost curios sa stie ce avere are Bogdan Chirieac, desi, chiar in primavara acestui an, a avut ocazia sa afle ca subordonatul sau bate la portile Top 300, dintr-un catalog realizat de “Saptamina Financiara”.

Afacerile cu statul ale lui Bogdan Chirieac, Senior Editor la ziarul “Gandul”, au trecut neobservate de catre seful sau, Cristian Tudor Popescu.

Cel putin asa sustine acesta din urma in declaratiile publice facute dupa ce “Evenimentul zilei” a dezvaluit ca una dintre firmele la care Chirieac este actionar, Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii SRL, a beneficiat de contracte cu statul de peste 20 de milioane de euro in ultimii trei ani.

C.T. Popescu a avut totusi ocazia sa observe, in luna mai a acestui an, ca Bogdan Chirieac prospera, cind revista economica “Saptamina Financiara” (SFin) a realizat un supliment dedicat averilor detinute de cei mai importanti jurnalisti romani.

Un demers pe care seful Clubului Roman de Presa l-a contestat intr-un editorial, publicat in 16 mai 2007, in care spunea ca nu este necesar ca o institutie privata de presa sa aiba astfel de preocupari.

Ati declarat ca nu aveati cunostinta despre afacerile lui Bogdan Chirieac. Despre averea lui ce stiati?

Cristian Tudor Popescu: Nimic, nu ma intereseaza averile colegilor mei.

“Saptamina Financiara” a publicat un raport privind averile jurnalistilor, in care aparea si Bogdan Chirieac, iar una dintre firmele la care era actionar avea un profit de 5,5 milioane de lei. Nu v-a ridicat nici un semn de intrebare?

CTP: Acela era un raport?

Ma rog, niste estimari privind averile celor mai cunoscuti jurnalisti. Nu ati fost interesat de ceea ce era trecut in dreptul colegilor dvs.?

CTP: Nu am citit decit fragmentul care ma privea. Ce ati fi vrut, sa fac pe NKVD-ul cu colegii mei, sa-i intreb de averi?

integral in Cotidianul