Sambata, 10 noiembrie si duminica, 11 noiembrie, TVR 1 difuzeaza doua interviuri cu personalitati de marca din politicul european: presedintele Consiliului de Ministri italian Romano Prodi (sambata) si sociologul britanic Anthony Giddens (duminica).

Sambata seara, dupa Jurnalul TVR, romanii vor putea afla, in exclusivitate, chiar de la prim-ministrul Romano Prodi, care este situatia actuala in Italia vizavi de imigrantii romani, dupa ultimele evenimente care au facut subiectul a numeroase dezbateri in presa italiana si europeana, dar si in Guvernul de la Roma.

Lucian Parvoiu, reporterul acreditat al TVR, a obtinut un interviu in exclusivitate cu Romano Prodi pe aceasta tema.

In perioada 1996-1998, Romano Prodi a exercitat pentru prima oara functia de presedinte al Consiliului de Ministri italian, iar intre 1999 si 2004 a ocupat pozitia de presedinte al Comisiei Europene. Din mai 2006, Prodi a fost numit pentru a doua oara sef al Guvernului italian, in postura de Presedinte al Consiliului de Ministri.

Duminica, de la 20.10, sociologul Anthony Giddens se va afla in studioul TVR, alaturi de realizatorul Claudiu Lucaci.

Teoreticianul necontestat al celei mai de succes formule a renasterii stangii occidentale postcomuniste, A Treia Cale, va oferi detalii despre prezenta investitorilor britanici in Romania, despre modul in care poate fi aplicata ideologia celei de-A Treia Cai in tarile foste comuniste, dar isi va exprima si punctul de vedere in ceea ce priveste evolutia stangii din Romania.

Lordul Anthony Giddens este membru al Academiei Americane de Stiinta si al Academiei Chineze de Stiinte Sociale, a fost consilier al lui Tony Blair si al lui Bill Clinton, iar ceea ce l-a facut celebru dincolo de lumea academica si universitara este rolul sau in reconfigurarea si renasterea stangii politice britanice (laburistii), in special, si a celei occidentale, in particular.