Ploile sau ninsorile prognozate pentru acest sfarsit de saptamana ingreuneaza circulatia pe drumurile nationale. Pentru evitarea formarii ambuteiajelor pe DN1, politistii le recomanda soferilor care se indreapta spre Valea Prahovei, sa foloseasca rutele ocolitoare DN 7 Bucuresti-Titu-Gaesti-Pitesti, si in continuare DN73 Pitesti-Campulung Muscel-Rucar-Bran-Brasov.

Politia Rutiera mai informeaza ca pe anumite tronsoane de pe Autostrada Soarelui, in special in apropierea podurilor, exista polei si le recomanda sa circule cu viteza redusa.

Circulatia pe Drumul National 67 C era inchisa, sambata seara, intre localitatile Novaci si Ranca din judetul Gorj, din cauza viscolului puternic, mai multe masini ramanand blocate in zapada.

Potrivit Realitatea TV, in sase judete din tara se circula cu dificultate. Este vroba despre Covasna, Valcea, Gorj, Harghita, Mures si Prahova. In nordul tarii a nins toata noaptea. In pasul Tihuta, s-a depus deja un strat consistent de omat, de peste 10 centimetri.

TVR transmite ca sambata a nins si a viscolit pe Valea Prahovei - la Sinaia, Busteni si Azuga. Cea mai grea situatie a fost pe drumul dintre Sinaia si cota 1400 unde, pe o distanta de 10 km, zeci de masini s-au blocat din cauza zapezii cazute si a poleiului de pe carosabil.

Soferii care intentionau sa urce sau sa revina in statiune au patinat uitandu-se dupa drumarii care, ca de obicei, au fost surprinsi ca a venit iarna.

Recomandari ale Politiei Rutiere

Centrul Infotrafic al Politiei Romane face unele recomandari conducatorilor auto: adaptati permanent viteza la conditiile de drum, circulati cu o viteza care sa nu depaseasca 30 de km la ora in localitati sau 50 de km la ora in afara lor cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda.

Folositi corespunzator sistemul de iluminare-semnalizare si pe cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic.

Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite pe cat posibil conducerea autovehiculului in conditii de drum alunecos pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere nedorite. Daca au mai putin de un an de practica, reamintim ca viteza maxima admisa in afara localitatilor este cu 20 de km la ora mai mica.