Parada militara

De multe ori ai simtit probabil nevoia de a-ti proteja smartphone-ul cu ceva mai mult decat carcasa din dotare. Exista pe piata unele accesorii care-ti vor „inveli” gadgetul. Firma OtterBox (www.otterbox.com) este celebra pentru casetele pentru diverse modele de Blackberry.

Uneori, aparatul respectiv a fost conceput de la cap la coada pentru a fi folosit in conditii extreme. Laptopurile din seria Toughbook de la Panasonic par valize cu scule, dar sunt adevarate blindaje pentru componentele sensibile interne.

Dispozitivele rezista daca le tii in ploaie, daca le arzi si daca treci cu masina peste ele (vezi o demonstratie la adresa ro.mykinda.com/tech/?s=toughbook).

In august, General Dynamics a inceput sa vanda varianta GoBook XR-1, care indeplinea toate standardele militare, la pretul de 4.000 de dolari. Un model de laptop cu unele standarde de duritate indeplinite a lansat si Dell, la 2.500 de dolari.

In categoria telefoane, Nokia se lauda pe timpuri cu 5500 si 6620, Motorola cu i615 si i580. Verizon a lansat anul acesta modelul G’zOne.

Un articol de George Hari Popescu

Integral in Evz