Judecarea apelului in procesul FNI a inceput, luni, la Curtea de Apel Bucuresti cu o amanare, din cauza nefinalizarii procedurii de citare a partilor si a lipsei aparatorilor pentru mai multi inculpati, anunta Antena 3. Urmatorul termen a fost stabilit pentru data de 10 decembrie.

Sentinta in acest caz a fost pronuntata la inceputul anului de Tribunalul Bucuresti, inculpatii primind, impreuna, 60 de ani de inchisoare.

Primul termen a inceput cu o intarziere de 30 de minute. Aproximativ o suta de persoane au vrut cu sa asiste la proces, insa in sala au intrat doar cele direct vizate, restul ramanand pe holul institutiei.

Mai multi inculpati din dosar au venit fara aparatori, solicitand instantei sa acorde un nou termen pentru a isi putea angaja avocati si pentru a depune motivele de apel.

Instanta i-a informat ca procedura de citare a tuturor persoanelor nu s-a finalizat si ca o parte din citatii au fost restituite pe motiv ca persoanele respective ori si-au schimbat domiciliul, ori au decedat.

Printre cei care au atacat decizia de la inceputul anului a Tribunalului se numara si Ioana Maria Vlas, fostul presedinte al SOV Invest, care are de ispasit o pedeapsa de 13 ani de inchisoare. Un alt condamnat este fostul director executiv al SOV Invest, Nicolae Popa, dat in urmarire internationala, dupa ce a fugit din tara.

Prezenta, luni, la proces, Ioana Maria Vlas a solicitat magistratilor sa i se dea o copie a motivarii sentintei Tribunalului Bucuresti, pe motiv ca o priveste si pe ea, iar fara aceasta motivare nu isi poate pregati apararea.

Procurorul de sedinta a depus, la randul sau, motivele de apel prin care a contestat decizia Tribunalului Bucuresti. Magistratul s-a aratat nemultumit de pedepsele primite de anumiti inculpati din acest dosar.

Instanta a acordat un prim termen pentru data de 10 decembrie, pentru ca partile sa poata depune motivele de apel si sa isi pregateasca apararea si un alt termen pentru data de 4 februarie 2008.

Instanta a avertizat, insa, partile ca este prima si ultima data cand acorda un nou termen pentru lipsa de aparare.