"Un exemplu foarte bun in acest sens este noul complex rezidential ce se construieste acum in zona Titan, unde pretul apartamentelor "la cheie" porneste de la 1.000 euro/mp, cu boxa si loc de parcare incluse.

Cumparatorii sunt mult mai incantati de ideea unei case gata finisate in care sa se mute imediat", sustine consilierul departamentului rezidential al companiei EuroMetropola, Andreea Manea.

In prezent, numarul locuintelor livrate in piata este mult sub numarul de cereri inregistrate, iar cumparatorii sunt din ce in ce mai exigenti, calitatea si finisajele fiind esentiale pentru alegerea unui apartament.

Efortul dezvoltatorilor de a crea un echilibru intre estetic, confort, calitate si pret le da romanilor sansa de a-si cumpara mult mai usor o casa "la cheie".

Unii vor totul de-a gata...

Firmele imobiliare profita de faptul ca tot mai multi romani cauta astfel de imobiliare si au pregatit oferte generoase in acest sens, casele "la cheie" ajungand sa fie mult mai promovate decat cele "la rosu".

"Varianta ideala ar fi o casa la cheie pentru ca in acest mod se evita toate problemele aferente amenajarii unei locuinte, dar trebuie sa se tina cont si de costurile suplimentare specifice facilitatilor si finisajelor", a declarat Andreea Manea.

Casele "la cheie" livrate acum in piata sunt de cele mai multe ori satisfacatoare, din punctul de vedere al dotarilor si al materialelor folosite, iar proprietarii nu-si mai doresc sa intervina asupra lor.

De asemenea, dezvoltatorii le ofera viitorilor locatari posibilitatea de a-si alege finisajele caselor in care urmeaza sa se mute dintr-o gama variata de posibilitati.

Un articol de Alexandra Buretea

Integral in Curierul National