Federatia italiana de fotbal a anulat orice manifestare care era programata la sfirsitul acestei saptamini, dupa valul de violenta care a lovit stadioanele duminica (dupa moartea suporterului lazial Gabriele Sandri). Astfel, la in week-end nu se vor juca meciurile din Serie B si Serie C.

In prima liga oricum nu era programata vreo intilnire, pentru ca este pauza impusa de meciurile oficiale din preliminariile EURO 2008. Oficialii fotbalului italian studiaza posibilitatea de a mentine intreruperea stagiunii pentru mai multe saptamini, dupa cum a solicitat ministrul italian al sportului.

Duminica dimineata, in cursul unor lupte de strada intre suporteri ai echipelor Lazio si Juventus, un politist a ucis accidental un tinar de 26 de ani (Gabriele Sandri). Vestea a declansat o adevarata furie a gruparilor organizate de suporteri din intreaga Italie.

In toate orasele in care erau programate meciuri s-au produs agresiuni ale fanilor asupra fortelor de ordine, iar meciul Atalanta - Milan a fost intrerupt in minutul 7, dupa ce suporterii echipei gazda au spart plexiglasul de protectie de la baza tribunei si au incercat sa intre pe teren.