Membrii comunitatii romanesti din Spania depun, marti, la Ministerul Muncii de la Madrid o scrisoare, in care cer guvernului spaniol sa renunte la restrictiile de pe piata fortei de munca pentru romani.

Ei doresc suspendarea moratoriului impus dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, o decizie care urmeaza sa fie discutata la sfarsitul anului de guvernul de la Madrid, transmite Rador.

Peste 70 de asociatii romanesti, care participa la Congresul romanilor din Spania au semnat, luni seara, scrisoarea adresata ministrului spaniol al muncii. In acest document, asociatiile anunta ca doresc sa fie consultate inainte de luarea unei decizii privind suspendarea sau prelungirea restrictiilor pe piata muncii.

Scrisoarea mentioneaza, de asemenea, dezordinea creata de moratoriul care a determinat munca la negru in agricultura spaniola in aceasta vara, din cauza imposibilitatii fermierilor spanioli de a-i angaja legal pe romanii dornici de munca si pierderile la buget din cauza neplatii asigurarilor.